Voor vragen en inlichtingen:

Info@
Veteranencafe
Alleman.nl

Klik op een foto voor een uitvergroting

Nieuws


Kijk voor de laatste mededelingen op de pagina “PRIKBORD”


2024

LEZING 29 MEI DOOR RENÉE AMONS (OUD MILVA) OVER DE HUIDIGE EERSTELIJNS GEÏNTEGREERDE ZORG BINNEN DEFENSIE

Ik ben Renée Amons en ik ben geen veteraan, ik ben in militaire dienst gekomen in september 1977 bij de MILVA. Als MILVA ben ik opgeleid bij de Verbindingsdienst. Ik heb de integratie van de vrouw binnen de KL van nabij meegemaakt en zelf ondervonden. Bij de opheffing van de MILVA ben ik toegetreden tot het wapen van de Verbindingsdienst. In 1989 heb ik de KL verlaten in de rang van kapitein. (Lees verder ...)


LEZING WOENSDAG 24 APRIL DOOR NIENKE MAJOOR

Nienke is hoofd Herdenken en Vieren bij het Nationaal Comité 4 en 5 mei en daarmee verantwoordelijk voor de organisatie van alle nationale evenementen op deze dagen. Daarnaast wordt er vanuit deze afdeling geadviseerd en ondersteund op zowel andere nationale, regionale en lokale herdenkingen en vieringen. Nienke is sinds 2004 werkzaam bij het Nationaal Comité. In haar lezing vertelt zij over de organisatie van de Nationale Herdenking en de betekenis van herdenken, vieren en herinneren binnen de samenleving.

(Lees verder ...)


DE NEDERLANDSE VETERANEN VOERTUIG ANJER

De herdenkingsklaproos staat symbool van respect en herinnering voor de soldaten die vanaf de Eerste Wereldoorlog zijn omgekomen. Deze betekenis van de klaproos kwam tot stand doordat de klaproos, sterk maar teer, veel voorkwam in het landschap aan het Westfront tijdens en na de Eerste Wereldoorlog. (Lees verder ...)


LEZING MAART DOOR FRANS DEURING OVER ZIJN MISSIE

Mijn naan is Frans Deuring. Ik ben 37 jaar werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee. In de periode augustus 2005 tot maart 2006 ben ik een half jaar in Afghanistan geweest. In het kader van vrede ben ik met 120 militairen uitgezonden als Provinciaal Reconstructie Team 5 naar de provincie Baghlan. (Lees verder ...)


LEZING IN FEBRUARI DOOR JOOP VAN EGTEREN (VST)

Mijn naam is Joop van Egteren, ik ga op 28 februari 2024 bij u de presentatie over het Veteranen Search Team verzorgen. Op de vraag of ik mij vast zou willen voorstellen voldoe ik bij deze dan ook graag. Na mijn schoolopleidingen ben ik in totaal 23 jaar werkzaam geweest voor Defensie. Na de kaderopleiding in totaal zes jaar actief dienend als KVV`er commandant keukengroep/sgt verzorging bij 42 Bevocie. In 1979 ben ik uitgezonden geweest naar Libanon  (Lees verder ...)NIEUWS

ARCHIEF


2023

2022

2021