Voor vragen en inlichtingen:

Info@
Veteranencafe
Alleman.nl

Klik op een foto voor een uitvergroting

Nieuws

DOCUMENTAIRE 'SPOREN VAN INDIË - MIDDEN IN NEDERLAND'

OPROEP AAN DE INDISCHE GEMEENSCHAP EN VETERANEN

NIEUWJAARSBIJEENKOMST VETERANENCAFÉ
DOCUMENTAIRE 'SPOREN VAN INDIË - MIDDEN IN NEDERLAND'

Presentator en geschiedkundige Hans Goedkoop heeft de indrukwekkende filmische documentaire 'Sporen van Indië - Midden in Nederland' gemaakt. Deze bioscoopfilm laat in 70 minuten de 400-jarige gezamenlijke geschiedenis tussen Nederland en Nederlands-Indië zien aan de hand van lokale voorbeelden en verhalen.


Na een succesvolle première in Amersfoort krijgt de film gemiddeld een 8.8 als waardering en zorgt de documentaire voor emotionele reacties bij bezoekers.  De documentaire is 13 en 14 maart exclusief te zien in AFAS Theater Leusden. Meer informatie op:

www.sporenvanindie.nl  -  Hier kunt u de trailer bekijken (0223)


OPROEP AAN DE INDISCHE GEMEENSCHAP EN VETERANEN

Vanuit historisch perspectief kan ik goed begrijpen dat de vraag over herdenken mogelijk nooit op tafel kwam in Harderwijk:

● Landelijk pas 25 jaar na dato de eerste herdenking

● Herinneringen diep weggestopt, geen ruimte voor de verhalen

● Alles gericht op opbouw


Met de kennis van nu zou ik de vraag alsnog willen stellen aan de Indische gemeenschap en (familie van) veteranen.


Hoe kijkt u naar een Harderwijkse Indië herdenking op of rond de datum 15 augustus?


Niet om als Christel van der Stouw zelf het antwoord te geven. Maar om vanaf vandaag, op verschillende plekken in de gemeente samen het gesprek hierover te voeren. Om het verhaal van de Indische Nederlanders en veteranen in de gemeente Harderwijk een moment van respect te bieden. De mensen de erkenning en waardering geven.


Want het gaat niet alleen om jou of mij. Het gaat om wat wij er samen van vinden. Samen zijn we een collectief en bepalen wij wat normaal is en wat niet. Waar we ons sterk voor maken en waar we met verwondering of met een glimlach naar kijken.


U kunt uw voor en of tegenwerping delen door contact met mij opnemen door te mailen naar: c.vanderstouw@harderwijk.nl.

Klik hier voor meer info (0223)


NIEUWJAARSBIJEENKOMST VETERANENCAFÉ

Op woensdag 25 januari 2023 was er een Nieuwjaarsbijeenkomst in het veteranencafé Alleman in de wijk Drielanden in Harderwijk voor en met onze veteranen met muziek van de Muzketiers. Speciale gasten waren de directeur van het Nederlands Veteraneninstituut, Brigade-generaal der Rijdende Artillerie Paul Hoefsloot en raadslid Christel van der Stouw van Harderwijk Anders. Het werd een geweldige, drukbezochte en verrassende middag met een opkomst van meer dan 70 gasten! ..... Lees verderNIEUWS

ARCHIEF


2022

2021